Webbspel - Extrude Interactive

Kostnader


Vad kostar ett webbspel?

Ett bra, nyutvecklat webbspel kostar runt 50-200 000 kr.
Det finns naturligtvis ingen övre gräns. Däremot går det att få ett bra webbspel för så pass lite som 30-40 000 kr. Då handlar det i regel om att återanvända en befintlig spelidé och sedan ge det ny grafik och anpassa det på andra sätt för att förmedla det aktuella budskapet. Ska det bli lyckat gäller det att spelet har en bra koppling till det man vill marknadsföra. "Gamla" spelidéer har lite svårare att få uppmärksamhet men är utmärkta om budgeten är begränsad eller om de används som ett av flera mervärden i en kampanj eller webbplats.

 

Vad kostar en kampanjsajt?

Svårt att lämna en relevant siffra för kampanjsajter men mellan 50- och 500 000 kr beroende på omfattningen och ambitionsnivån. Stockholmsbaserade reklam- och webbyråer på fina gatan kan lätt komma upp till en miljon eller mer. Här i Gävle är vi lite mer kostnadseffektiva (eller helt enkelt billigare).

 

Vad kostar marknadsdföringen?

Kostnaden när det gäller sökmotoroptimering, webbmarknadsföring, internetannonsering mm. beror helt på budget och ambitionsnivå. Från några tusenlappar för grundläggande SEO till väldigt mycket pengar. Jaja communications är ett välkänt bolag som är duktiga på att ta betalt trots att det handlar om egentgligen ganska enkla åtgärder.

Du avgör själv genom att sätta en budget som står i relation till hur mycket du värderar att driva trafik. Genom statistik kan du enkelt ha kontroll över kostnaderna och se vilken effekt insatserna ger och sedan agera utifrån det. Vi kan hjälpa till att skapa rapporter och sammanställningar för att du ska ha ett korrekt underlag för att kunna fatta korrekt beslut.

Till skillnad mot med andra medier slipper du famla i blindo.