Webbspel - Extrude Interactive

Marknadsföring

 

Hur får man besökare?

En bra start är att se till att kampanjen eller webbspelet förstås håller god kvalitet. Annars glöms det fort. Traditionell marknadsföring i de vanliga medierna är också bra men inte så kostnadseffektivt. Vårt råd är att lägga en del av budgeten på genomtänkt webbmarknadsföring.

 

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering blev oerhört hett för några år sedan och det med rätta. Internet är stort och utan hjälp av sökmotorer är det svårt att hitta något. Därför gäller det att utforma webbplatsen, kampanjen eller webbspelet så att sökmotorerna visar dem högt i träfflistan. Vi går inte in på några detaljer om hur man gör men sökmotoroptimering (SEO) är (eller borde) vara en självklarhet för alla webbplatser.

 

Internetannonsering

Att annonsera med hjälp av banners är en självklarhet. Att optimera annonseringen för att träffa rätt målgrupp eller att göra det mest kostnadseffektivt är det däremot inte många som behärskar. En banner på Aftonbladet syns av många men kostar därefter och, för att använda ett slitet uttyck, är som att skjuta med hagelbössa (vill man bygga varumärken kan det iofs. ändå vara rätt väg). I dag finns det sajter och communitys med mängder av besökare och ofta med en specifik målgrupp. De är ofta mycket billigare att annonsera på och kan vara rätt ställe om du vill skjuta prick. Det gäller förstås bara att veta var dessa finns.

 

Google Adword

Google Adwords har sina brister och Google har mycket kvar att göra innan det blir riktigt bra (och exakt). Det är ändå en konkurrenskraftig form av marknadsföring och det går att få statistik på det mesta. Det svåra är att utforma annonser på ett säljande sätt och att hitta rätt sökord. För att inte tala om att balansera kampanjerna för att få ut maximalt av kostnaden. Ändå vågar vi påstå att varende krona du investerar i Google Adwords är väl använda pengar.

 

Slutligen

Det här är några av de vanligaste sätten att nå ut, men vi kan ju inte avslöja allt för våra konkurrenter.

Vår egen nystartade spelportal är en långsiktig satsning för att fånga besökare som vi sedan kan slussa vidare till våra kunders webbspel och därigenom driva extra trafik och bidra till lyckade spel och kampanjer.

Spelaspelnu


Vår nystartade spelportal www.spelaspelnu.se är en bra väg att nå ut med ditt webbspel. Här lägger vi upp alla nya spel vi producerar för att hjälpa till att driva trafik till din webbplats.

Om du inte själv har plats för ditt spel efter en kampanj ser vi till att det ändå lever kvar så det kan fortsätta att exponera ditt varumärke. Genom att vi låter spelen ligga kvar på spelaspelnu.se kan besökare fortfarande spela det. Det är en del i vårt långsiktiga tänkande.

För en spelportal är det viktigt att erbjuda en mångfald av spel. Har du redan ett spel som någon annan har gjort och det är bra, kan du kontakta oss så lägger vi upp det kostnadsfritt.